lördag 24 maj 2008

Trädgårdsbord med mycket kundskap

Blev trött på alla dessa hård trä utemöbler som finns på marknaden, trots att man oljar och oljar så håller du ju bara några år. Och dyra är de också och för vad? För att man skall kunna ha en möbel som liknar grannens och grannens granne....





Nejdu det fick räcka sådär! Fundera länga vad vi skulle använda innan vi kom på att min far hade ju kvar golvplankor från hans barndoms skola i Vexala när de rev den från ett tiotal år sedan. Vi hittade några hyggliga plankor som vi kapade av till passlig längd. Det fick bli ett rejält bord där det skall rymmas många vänner och bekanta.




Började jakten idag på ben som skulle passa bordet och fick tipset att söka mig till trävaru boden och titta på staket stolpar! Och för bara 36Euros fick vi nya ben till vårt blivande bord!





Projektet tog fart!!



Tog inte länge att firabla ihop ett nytt och stadigt utebord . Och sedan putsa bort gammal golvmål med lite stålbortning...







Tyvärr hann jag bara måla bordet ett varv idag...men imorgon blir det ett eller två varv till och då är det klart för användning. Tänk så mycket de golvplankorna från Vexala byns skola varit med om....och ännu kommer att vara med om....






7 kommentarer:

sabina sa...

Hejsan! Vad roligt att hitta en till bloggare från nejden här! Jag vet precis vad du menar om trädgårdsmöblerna! Vi har dom på bilden högst upp, stora och bra ja visst men ack så fula!! Jag har funderat på att måla vårt möblemang vitt!!

Ulrika sa...

Ja det var nog det finaste trädgårdsbordet jag hittills sett!! Gör ni på beställning*blink* Tack för inspirationen!! Det får bli en egentillverkad till vårt hus också;)

Kram, Ulrika

Vackrare vardag sa...

Oj, så fint! Makalöst vackert och kul med något eget som inte alla har.

Anonym sa...

såå snyggt - du får börja serietillverka - detdär skulle sälja!
/ruffa

Ulrika sa...

Hello!
Var e alla inlägg*snyft*
ja förstår...man hinner och vill int blogga på sommaren... Finns ju så mycke anna skoj!
Tack för senast!! Så roligt och filmen var den bästa jag NÅNSIN sett!! Amarillo va int heller fy skam:D Men nästa gång kanske lite mindre portion, haha!!

Kramizz

Lilla huset på prärien sa...

Jättefint bord!! Vilken bra idé att göra så :)

Mvh Jenny

Loa sa...

Finare trädgårdsbord kan man inte ha! Jättefin idé och jätte snyggt resultat!